29 november 2021

Tips over veganistische en biologische cosmetica om voor je huid te zorgen.

Als je je naast je zorgen maakt over de verzorging en het welzijn van je huid, ook om dieren en het milieu, dan ga je voor vegan gezichtsverzorging en biologische producten. Ze hebben oneindig veel eigenschappen naast dat ze dierproefvrij zijn en goed voor het milieu zorgen, ze verzorgen ook je huid zonder parabenen of kunstmatige ingrediënten.

Hoewel alle delen van het lichaam een verwennerij nodig hebben, is het normaal dat we de neiging hebben om ons te concentreren op het glad en vrij van onvolkomenheden houden van de huid van de teint. Uiteindelijk is het meest kwetsbare gebied en wordt het blootgesteld aan veranderingen in klimaat en milieuvervuiling.

Steeds meer mensen kiezen ervoor om zich aan te sluiten bij de veganistische filosofie met bijvoorbeeld vegan gezichtsverzorging. Of het nu om gezondheids-, milieu- of ethische redenen is, of om alle drie de redenen samen! Om deze reden en om aan de groeiende vraag te voldoen, produceren de bedrijven voedsel zonder dierlijke bijproducten, maar ook kleding, accessoires en natuurlijk cosmetica zonder dierenmishandeling en met natuurlijke of biologische ingrediënten.

Deze bedrijven verschijnen steeds vaker op de markt met vegan gezichtsverzorging en worden beter ontvangen door de consument, hoewel het waar is dat je geen veganist hoeft te zijn om meer aandacht te besteden aan wat je consumeert, of het nu voeding of cosmetica is. Veganistische cosmetica wordt niet alleen op dieren getest, maar heeft ook een lagere impact op het milieu en meer zorg bij de keuze van hun ingrediënten.

Het is niet verrassend dat veel veganistische cosmetica vaak vrij is van conserveermiddelen, parabenen en siliconen en alleen biologische grondstoffen bevat.

Dit is zeker een voordeel voor onze gezondheid en voor de verzorging van onze huid en lichaam in het algemeen!