20 januari 2022

Het onderhoud van een warm bad

Wat heerlijk! Je hebt pas je eigen jacuzzi, bubbelbad of misschien wel een hottub gekocht en je kan niet wachten om hem te gebruiken. De heerlijke warme stralen ofwel de jets van het bad zorgen voor een masserend gevoel waardoor je spieren ontspannen. Maar wat is eigenlijk de beste manier om een jacuzzi, bubbelbad of hottub te onderhouden? Het is van belang dit goed te doen, anders gaat het bad minder lang mee. Daarnaast is het ook niet heel gezond als je in een vies bad gaat zitten die niet goed onderhouden is. Een goedkope variant gaat maar vier jaar mee. Het zou zonde zijn als je bad nog minder lang mee kan gaan doordat je een hot tub niet goed onderhoud.

Tips voor het onderhouden van je bad

Als allereerst is het belangrijk dat je het water blijft verversen. Dit moet minimaal een keer in ongeveer drie of vier maanden. Het maakt niet uit hoe vaak je in je bad bent geweest. Al ben je er maar een keer in vier maanden in geweest. Het blijft belangrijk om het water te verversen. Het water kan namelijk na een lange tijd met dode bacteriën zitten. Niet heel fris dus. Hiernaast moet je het filter minimaal een keer per week vervangen. Na een lange periode kan een filter niet meer gereinigd worden, doordat ze te vol zitten met oliën.

Meer belangrijke tips voor een hottub

Een belangrijke tip is om eerst te douchen voordat je je hottub of bubbelbad in gaat. Haarlak, gel of make-up kunnen namelijk het waterbalans aantasten. Maar de grootste boosdoener is zwemkleding. Hier zit vaak nog veel wasmiddel in. Houd er dus rekening dat je je zwemkleding eerst goed uitspoelt. Dit is iets wat vaak vergeten wordt. Iets anders dat ook vaak vergeten wordt bij het onderhoud van een bad is het reinigen van de leidingen. Een handige tip is om dit samen te doen wanneer je het water ververst. Zo vergeet je het nooit.