Foam roller ideaal om te ontspannen

  • Home
  • Foam roller ideaal om te ontspannen
foam roller

Foam roller ideaal om te ontspannen

  • 21 april 2020
  • By Admin: Redactie
  • Comments: 00

Een foam roller is een schuimachtige koker/rol,met een gladde of geribbelde/geblokte structuur. Foam rolling is een manier om zelf spieren en bindweefsel te ontspannen. Dit doe je door met de roller over de pijnlijke spierknopen/punten te rollen. Foamrollers zijn er in diverse maten en structuren, dit omdat je niet voor elke spiergroep dezelfde foam roller kunt gebruiken. Het behandelen van je bilspier of bovenbenen zul je sneller met een grote bredere foamroller doen, terwijl je het masseren van de kuit of onderkant van de voet eerder met een kleine smalle doet.

foam roller

De soorten foam rollers

 Het is belangrijk om je te verdiepen in welke rol je moet nemen, eentje die je veel en goed kunt gebruiken. Anders is het zonde van je geld. Een zachte roller geeft een massage die zachter is voor de spieren, bijvoorbeeld voor mensen met gevoelige spieren. Standaard foam rollers hebben een gemiddelde hardheid. Ze geven een  diepere massage. Je kunt ze ook gebruiken in spierversterkende oefeningen zoals die in Pilates en yoga. En dan heb je nog de stevige/harde foam rollers voor sporters en zeer actieve personen met strakke spieren .

Nadat je weet of je een zachte, standaard of harde roller wilt, ga je kijken naar de grootte.De grootte is afhankelijk van de spiergroep, denk hierbij aan spiergroepen zoals hamstrings, rugspieren, bilspieren of de voeten/ Als laatste heb je foamrollers met uitsteeksels en ribbels. Rollers met ribbels, bobbels of punten kunnen zorgen voor een diepe doordringende massage die nog dieper in de spieren komen.