29 november 2021
massageolie kopen

Een stroeve huid bij massages voorkomen? Maak gebruik van massageolie

Iedereen die wel eens een massage heeft ondergaan bij een professionele masseur, die weet dat er bijna altijd extra accessoires worden gebruikt. Dit wordt altijd gedaan met het doel het comfort bij de klant te verhogen. Ook kan de masseur door bepaalde hulpmiddelen zijn of haar werk vaak wat beter doen. Massageolie is zo’n hulpmiddel dat vaak wordt gebruikt. Het grote voordeel van het gebruik van deze olie is dat de huid van de klant er veel minder stroef door aanvoelt. Gunstig is natuurlijk ook dat goede massageolie hydrateert en de huid voedt. In opgewarmde vorm kan massageolie zelfs nog meer ontspanning geven bij de klant. Ben je van plan nieuwe massageolie te kopen? Lees om te weten wat de belangrijkste soorten zijn dan ook even de volgende alinea.

massageolie kopen

Enkele belangrijke soorten massageolie uitgelicht

Van massageolie worden de volgende soorten doorgaans het vaakst toegepast door professionele masseurs: 

  • Massageolie op basis van kokosolie. Deze massageolie is gewenst als het de bedoeling is de huid zachter en soepeler te maken. Ideaal aan deze olie is dat deze tijdens het masseren langzaam in de huid trekt. Naderhand blijft er echter totaal geen vettig gevoel achter.
  • Massageolie met lavendel. Dit is een van de meest gebruikte oliën. In principe zou je deze altijd kunnen gebruiken als het ’t doel is de klant extra te laten ontspannen.
  • Ylang Ylang: massageolie op basis van Ylang Ylang is een olie die je bij uitstek kunt inzetten als de klant kampt met stress en spanningen. De geur heeft wat dat betreft een kalmerende werking. Ook in parfum wordt dit vaak verwerkt.
  • Neutrale massageolie: dit is olie waar geen geur van af komt. Meestal wordt deze olie ingezet om professionele sporters (die niet per se prijs stellen op welke geur dan ook) te masseren.